Csempe, burkolat, kerámia, kalandok

A fürdőszobám egy szentély

A fürdőszobám egy szentély

Okosabb lesz a fürdőszobád

2017. április 25. - Vízforma
Igen, a fürdőszoba tervezőit, elsősorban a szaniter és kiegészítő gyártókat sem hagyta hidegen az elmúlt évek "smart" trendje. Szóval intelligensebbek lettek az eszközeink, de nézzük hogyan!
Szögezük le, hogy attól, hogy valami elektromos működtetésű még nem feltétlenül okos. Technikai értelemben azt, illetve azokat az eszközöket tekintjük intelligensnek, amelyek képesek együttműködni és ezáltal egy magasabb szintre emelni egy szolgáltatást.
 
A szanitergyártók néhány éve fejlesztik termékeiket ilyen irányba és ennek most már kézzel fogható eredménye van, illetve látszanak irányvonalak, ami mentén egyre több gyártó fejleszt.
Ezúttal a GROHE termékeit mutatjuk be, amely az Átrium Kft. egyik zászlóshajója a prémium szaniterek és csaptelepek palettáján.
 
Sensia Arena zuhany-wc
 
A termék a GROHE első felsőkategóriás intelligens megoldásokat tartalmazó zuhany-wc-je. Használatával a személyes higiénia egy sokkal magasabb szintet ér el, mert a WC egyesíti a hagyományos toalettek és a bidé legjobb tulajdonságait. A legfontosabb tulajdonsága, hogy a WC-be két különbőző tisztító zuhany fejegység került beszerelésre, (az egyik kifejezetten hölgyek számára), amelyeknek állítható a víznyomása, hőmérséklete. Ehhez társul még egy meleg levegős szárító egység is, így a Sensia Arena használata a toalett-papír kényelmetlen és sokszor kellemetlen használata nélkül biztosít teljes higiéniát.
A WC ezen túlmenően beépített ventilátort is tartalmaz, aminek köszönhetően megszabadulunk a kellemetlen szagoktól is. A GROHE igyekezett a Japánban hagyományokra alapozva egy diszkréten működő mégis tökéletes higiéniát biztosító rendszert alkotni a család minden tagja számára.
 

GROHE Blue Home víztisztító rendszer
 
Bár az ásványvíz fogyasztás töretlenül népszerű, ennek okán évente csak Magyarországon 80 millió darab PET palack kerül a szemétbe, többnyire feldolgozatlanul.
 
A GROHE Blue Home rendszere alig nagyobb, mint egy számítógépház, ezért minden konyhaszekrényben kényelmesen elfér (akár az egyik műanyag gyűjtő szemetes helyén) és tökéletesen megszűr minden a vezetékes vízben benne maradó szennyeződést, miközben az értékes ásványi sókat meghagyja. A vizet a szűrön keresztül közvetlenül a csaptelepünkbe vezethetjük, a hőfokát előre beállíthatjuk és szükség esetén szénsavas változatot is fogyaszthatunk.
 

GROHE a Sense és Sense Guard rendszerek
 
A GROHE által végzett átfogó felmérés szerint Európában minden második háztartást ért már valamilyen vízkár, amelynek több, mint 90% megelőzhető lett volna, ha idejében észlelik a vízszivárgást és terjedést.
A vízkár későn történő észlelése többnyire nagyon nagy költségekkel járó helyreállítási munkákkal orvosolható, ezért a GROHE olyan "védelmi rendszert alkotott, amely még a szivárgás legelején észleli a változásokat és megakadályozza az elterjedést, illetve az özönvízszerű beázásokat és károkat.
A GROHE Sense érzékelőit bárhol elhelyezhetjük és telepíthetjük a lakásban, és attól a pillanattól kezdve felügyeli a páratartalmat, hőmérsékletet és vízszivárgást. Amennyiben rendellenességet tapasztal a GROHE Ondus telefonos alkalmazás segítségével riasztást küld a telefonunkra.
De ugyanígy tud figyelni a mosógép szivárgására vagy túlfolyására, illetve a pincék, nyaralók beázására vagy a hőmérséklet fagypont közelébe történő megváltozásra, de még a penész ellen is védelmet nyújt.
Rengeteg bosszúság és kár előzhető meg velük.
 

 
GROHE Rainshower SmartControl
 
Talán ez kívám a legkevesebb magyarázatot, mégis még mindig újdonság a teljesen testre szabható zuhany. A GROHE fejlesztése arra irányult, hogy a hőmérséklet és víznyomás beállításával a hidromasszás zuhanyfej a számunkra legkellemesebb beállításokkal várjon bennünket nap mint nap és biztosítsa a kellemes wellness érzést.

Biztosak lehetünk abban, hogy ezek a fejlesztési irányok nem állnak meg és a tervezők igyekeznek még többet kihozni a higiénia, a vízkezelés, vagy a személyre szabhatóság eszköztárából.
A GROHE most abszolút élen jár ebben az innovatív technológiában és kiforrott fejlesztésű termékeik hosszú időn keresztül szolgálják a kényelmet és biztonságot.
Az Átrium Kft. bemutatótermében személyesen is ízelítőt kaphatunk az intelligens termékek megjelenéséről, használatáról, beépítési lehetőségeiről és szakembereink, szívesen bemutatják, illetve megtervezik ezeket a rendszereket is.

A bejegyzés trackback címe:

https://waterform.blog.hu/api/trackback/id/tr1012452975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása