Csempe, burkolat, kerámia, kalandok

A fürdőszobám egy szentély

A fürdőszobám egy szentély

Miben gondolkodj, ha új fürdőszobát szeretnél

Miért kell a jó tervező is, nem csak a jó burkoló

2017. július 20. - Vízforma

A fürdőszoba és a burkolattal ellátott egyéb belső terek mindig a legtartósabb beruházásai a családnak. Emellett minden ingatlanszakértő szerint a legértéknövelőbb ráfordítások, amelyek egy esetleges későbbi értékesítésnél is bőven visszahozzák az árukat.

Egy ilyen felújítási vagy építési munkának nem lehet tehát csak úgy nekiszaladni, hogy odahívjuk a burkolót és megkérjük csináljon valami szépet. Mielőtt nekiállunk ennek a hosszú időre a lakás hangulatát meghatározó beruházásnak, azt előtte meg kell tervezzük.

Mindennek az alapja a jó burkolatválasztás

Minden reggel, amikor a napodat kezded, benyitsz a fürdőszobába, és az a színes tér fogad, aminek a hátterét a padló és faliburkoló lapok összhangja. A fürdőszoba mindig az újjászületés és a regeneráció, a relaxáció, esetleg a fittness helyszíne is. Érdemes gondosan végiggondolni és több variációt is megnézni, hogyan hatna ránk és engedni, hogy képzeletünk szabadon szárnyaljon. A korszerű számítógépes tervezéssel ugyanis módunkban áll, hogy pontosan azokat a burkolólapokat variáljuk össze, ami a legjobb európai gyártók palettáján szerepel és a látványtervek alapján biztosan ki tudjuk választani azt amiben jól fogjuk aztán magunkat érezni. És persze segítségünkre lesznek az Átrium tervezői is, akik olyan burkolatokat és anyagokat is megmutatnak, amelyeket esetleg addig nem ismertünk. (pl. a Kerlite)

 

Jöhetnek a szaniterek

A burkolat után a következő meghatározó elem a szaniter. Mivel többnyire ezek tömegükbenis is a legnagyobb tárgyak a fürdőszobában, nagyban hozzájárulnak ahhoz milyen lesz majd az összkép. Fontos, hogy noha számszatalan szebnél szebb design áll a rendelkezésünkre, meg kell találnunk az egyensúlyt és az egységességet, ezért egy szögletes csészéhez ne társítsunk kagyló formájú mosdót, mert elronthatjuk vele a helyiség megjelenését. Érdemesebb egy stílust végigvinni, ha valamire rátaláltunk és megtetszett.

 

Bútorozzuk is be

Akármilyen méretű is a fürdőszobád, kellenek a tárolok, amivel azon túl, hogy a törölközöket és pipere dolgaidat el tudod rejteni és ezzel csökkentheted a helyiség eklektikusságát, illetve rendetlennek tűnő hatását, akár még a növényeid elhelyezéseit is biztosítja. Érdemes már az elején eldönteni, hogy hol lenne a legpraktikusabb egy-egy szekrény, mert ha nem gondoljuk végig elhelyezésüket és nem biztosítjuk nekik a megfelelő teret később rengeteg bosszúság forrása a lehet.

Legyen világosság

Van, hogy lehet és előfordul, hogy nem, de ha van rá mód, ne elégedjünk meg egy kis szellőztető ablakocskával, hanem engedjük be a fényt nagyméretű nyílászárókkal, mert egészen más a hangulata a térnek, ha természetese fény járja át. És persze akkor sincs dráma, ha nem tudunk hová ilyen ablakot nyitni, mert számos nagyon szép fényt és hangulatot árasztó, kifejezetten fürdőszobába tervezett lámpa és fényforrás áll a rendelkezésünkre.

A lényeg, hogy gondoljuk át, hogy hol lesz rá szükség és ne csak a tükörhöz tegyünk, hanem gondoljunk arra is, hogy milyen jó is a kádban ellazulva pl. olvasni.

Bár nem ad fényt, de jó hangulatot és atmoszférát teremt egy kis zene vagy multimédia lejátszó is, ezért ha szeretnénk kedvenc rádiónkat, zenénket hallgatni, ne felejtsük el ezek helyét is kitalálni.

Talán egy tükör előtt ugrabugráló karaoke kislányból lesz később egy csodálatos hangú énekes:-)

Szóval sok dologra kell ogafigyelni és megteremteni ezek egyensúlyát, de azért vannak a tervezőink az Átriumban, hogy a több, mint 2 évtizetedes tapasztalatukat és a trendek ismeretét át tudják adni megrendelőinknek. Ne hagyják ezt ki tegyék próbára őket.

Forrás: Átrium

A bejegyzés trackback címe:

https://waterform.blog.hu/api/trackback/id/tr2012677357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fürdőszobaboy · https://xn--frdszoba-feljts-boys-vxb6xrkib05q.hu 2023.10.01. 14:45:15

Épített mosdó sokszínűsége, rendkívüli változatosságot igér. Emellett trendi és még a környezethez is tökéletesen passzoló kialakításai méltán okoz büszkeséget tulajdonosának fürdőszoba felújítás után!
keresse a mosdó építés megoldásokat itt: xn--frdszoba-feljts-boys-vxb6xrkib05q.hu/furdoszoba-epitett-mosdo.html
süti beállítások módosítása