Csempe, burkolat, kerámia, kalandok

A fürdőszobám egy szentély

A fürdőszobám egy szentély

Mit kell tudni a Kerlitről?

Interjú Váradi Péterrel, az Átrium Kft. vezető tervezőjével

2017. március 21. - Vízforma

Mi is a Kerlite?

cottodeste_wonderwall_script_994x994_1.jpgV.P.: A Kerlite a Cotte D’Este gyárnak a terméke. Vastagságára nézve 3-3,5-5,5mm vastagságban létezik. A 3mm vastagságú lapokat nevezzük Kerlite-nek, míg a 3,5-5,5mm vastagságúakat Kerlite Plus-nak.

Mitől különleges?

2418_cottodestekerlite2.jpgV.P.: Talán az egyik legnagyobb előnye a többi burkolattal szemben, hogy a burkolat flexibilis. Az Enyhén ívelt felületekre ráhajlítható a burkolat ez által alkalmas alagutak vagy más ívelt felületű falazat vagy akár bútor burkolására.

A felület ezen kívül rendelkezik egy antibakteriális bevonattal, amit Microban bevonatnak hívnak. Ez különlegesen alkalmassá teszi arra, hogy akár közintézményekben is higiéniai szempontból sokkal könnyebben tisztán tartható legyen a burkolatnak a felülete.

Végezetül hadd említsem meg a mostanság divatos nagy formátumot, méretei lehetnek 50x55, 100x50, illetve 100x300cm-es méretekben rendelhető a Kerlite és nagy lapoknak, illetve a kevés fugának köszönhetően elegáns és könnyen tisztán tartható a felület.

Milyen alkalmazási területei vannak?

V.P.: A burkolat kültéren, illetve beltéren egyaránt alkalmazható. Kültéren elsősorban homlokzati burkolatként szoktuk alkalmazni. Maga a burkolat, mivel egy vékonyított anyagról van szó, sokkal könnyebb, mint egy átlagos hideg burkolat. Beltéren pedig lényegében bárhol lehet alkalmazni, padlón, illetve falfelületen egyaránt. A Microban bevonat (titán-dioxid) miatt különösen alkalmas a nagy higiéniai követelményeket támasztó közintézményekben is.

Milyen különleges előnyei vannak a Kerlite-nek?

2419_cottodestekerlite3.jpgV.P.: A burkolat a vékonysága és üvegszál erősítése miatt kiválóan alkalmas újra burkolásra, itt van nagyon nagy előnye, hiszen egy hagyományos burkolattal ellentétben a bontás, újra alapozás helyett, közvetlenül a régi burkolatra tehetjük a lapokat, magasságbeli veszteség nélkül.

Másik nagy előnye, hogy nem csak falburkolatként alkalmas a Kerlite, hanem bútorok lapjainak, előlapjainak, pultjainak, konyhai medencéknek a fuga nélküli burkolására is tökéletesen alkalmas és nem csak élvédővel, hanem gérvágóval, szinte egy anyagot tudunk belőle csiszolni.

Mennyire illeszkedik a Kerlite a burkolóanyagok sorába?

V.P.: Azt gondolom teljesen bele illik, egyrészt a sokrétű felhasználási lehetőségek okán, másrészt a burkolatoknál a gyártók egyre inkább a nagyobb formátumok mellett teszik le a voksot.

Az 1m x 3m-es legnagyobb burkolatokban a Cotto D’Este piacvezetővé vált Európában.

Hol találkozhatunk Pécsett és környékén Kerlite-tel?

V.P.: Természetesen bemutatótermünkben a burkolat valamennyi színmintájával együtt megtalálható és megtekinthető, még felburkolt állapotban is tudunk mutatni néhányat.

A Kerlite minden rendelhető méretben jelen van üzletünkben.

Ezen kívül a Corso Hotelben és a frissen megnyílt Állatkert főépületének homlokzata lett Kerlite-tel burkolva.

Az interjú videó formátumban is megtekinthető:

A bejegyzés trackback címe:

https://waterform.blog.hu/api/trackback/id/tr4612358475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása