Csempe, burkolat, kerámia, kalandok

A fürdőszobám egy szentély

A fürdőszobám egy szentély

A fürdőszobából nézzünk be egy kicsit a konyhába is

2017. május 30. - Vízforma

 A burkolatokról beszélgetve, ne feledkezzünk el egy másik fontos helyszínéről a lakásnak, ez pedig a konyha. Nagyon sok időt töltünk ezért rendkívül fontos, hogy megvan-e benne az a hangulat, ami a családnak igazán jó.

Természetesen a konyha működése nagyon sok mindentől függ és itt nem a burkolatok töltik be az elsődleges szerepet, de mint egy jó jazz bandában a hátteret adó ritmusszekció vagy a basszus adja meg azt az alapot, amire a szóló hangszerek építhetnek.

Mit vegyünk figyelembe, hogyan készüljünk előre, amikor a konyhánkat szeretnénk felújítani?

Természetesen az álomkonyhához több kell a csillagok összehangolásánál, ezért nem árt ha egy kicsit megmerülünk az inspirációt nyújtó weboldalakon.

Először is gondoljuk végig, hogy hogyan használja a család a konyhát. A sikeres konyha támogatja a család életét. Ha a gyerekek itt készülnek a házi feladattal, itt teszik a le a holmijukat, esetleg a barátokkal is itt ülsz le  beszélgetni vagy családnak ez a központi “gyülekező helye” akkor ezeknek a funkcióknak továbbra is jelen kell lenni és készülni kell a kiszolgálásukra.

Ne szégyelljünk egy kis időt eltölteni a Pinterest, a Houzz vagy az Instagram oldalain és keressünk nekünk tetsző konyha belsőket és mentsük is el őket, hogy aztán meg tudjuk beszélni a tervezőnkkel a látottakat. aki nagyon akkurátus, az akár egy ötletkönyvet is összeállíthat.

Ha az ötleteinket összegyűjtöttük, akkor induljunk el a tervezőnkhöz, a burkolatok okán érdemes először az Átriumhoz benézni.

A burkolatok mintázata, színei nagyban meghatározzák majd a beépíthető bútorok stílusát is, ezért legyünk körültekintőek. Egyébként a Pantone kiadta 2017-es év választott színét (ez különben a lombszín) illetve kellemes és jól használható színösszeállításokat.

Ezután beszélgessünk egy kicsit a tervezőnkkel és osszunk meg vele minden elképzelésünket, még akkor is, hogy ha ez elsőre kivitelezhetetlennek tűnik.

Gondoljuk végig a folyamatokat, mert ez meghatározza majd a konyha elrendezését. Fontos, hogy olyan legyen, amely támogatja az ottani tevékenységet, a főzés előkészületeit, a piszkos edények útját, természetesen az étkezést, de fontos szempont lehet a kisgyerekek felügyelete is.

Kikre számíthatunk a burkolat kiválasztásán túl? Természetesen egy szakember csapattal kell majd együtt dolgozni, burkoló, asztalos, víz- és villanyszerelő és ők a felújítás mértékétől 1-4 hetet biztosan eltöltenek majd az épülő konyhában, tehát érdemes időben mindegyiket letárgyalni, hogy ne váljon rémálommá a család számára a megújulás.


A következő tippeket adjuk, amik segíthetnek a konyha megtervezésében és kivitelezésében.

  1. Figyeld meg a konyha “lakóinak” viselkedését és mozdulatait, mert ezek meghatározzák az optimális elrendezést.

  2. Legyen inspiráló a helyszín, mert sok időt töltötök el itt a családdal (burkolatok stílusa, lásd pl. metrócsempéről szóló cikkünket vagy a stílusirányzatokat bemutató oldalainkat)

  3. Amiről csak lehet érdemes mintákat beszerezni a kopás, vagy a kivitelezés problémáinak megbeszéléséhez. (érdemes ezért is ellátogatni az Átrium bemutatótermébe)

  4. A mosogató méretét, a munkafelületeket igazítsuk az edényeink méretéhez, hogy kellemes és funkcionális legyen minden terület.

  5. Megoldásokat keressünk és ne csak a ráncfelvarrásban gondolkodjunk. Ha valami régóta bosszantó, akkor azt a hibát próbáljuk meg kijavítani és megváltoztatni a funkciót.

  6. Bár ez nem a mi területünk, de az is fontos, hogy a konyhai gépeket alaposan ismerjük meg, mielőtt beépítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://waterform.blog.hu/api/trackback/id/tr612550595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása