Csempe, burkolat, kerámia, kalandok

A fürdőszobám egy szentély

A fürdőszobám egy szentély

A metro csempe nem megy ki a divatból

2017. április 18. - Vízforma

A metro csempe reneszánszát éli és renkívül népszerű ha konyhacsempéről van szó, de fürdőszobában is egyre kedveltebb. Természetesen nem ok nélkül, hiszen az időtálló design minden korosztályt megérint.

A klasszikus metro csempe 2 méretben létezik: 10×20-as, és 7,5×15 centiméteres méretben. Vannak már a piacon egyébként a metro csempére hasonlító más méretek is, például 10×30, vagy 7,5×30 centisek, de ezek már nem a klasszikus metro csempék.

A klasszikus metro csempék ún. fózolt szélüek, azaz minden oldaluk le van csapva körbe. A fózolás mértéke minden gyártónál más és más, ezért ha több színűt szeretnénk kombinálni, akkor érdemes egy gyártónál maradni, hogy ne legyenek zavaróan eltérőek az egyes darabok.

Felületükre nézve lehetnek matt vagy fényes felületűek, ami alapvetően meghatározza a helységek hangulatát. A matt felület kicsit barátságosabb, a fényes felületet pedig könnyebb tisztán tartani. Ebben nehéz tanácsot adni, mindenkinek az ízlésére van bízva.

A metro csempéhez számíos kiegészítő elem is kapható, lezáró-, sarok- vagy lábazati elemek. Ezek még hatásosabbá tehetik falainkat, nagyon erős hangsúlyt kap vele a burkolat.

Aki azt hiszi, hogy a metro csempe csak romantikus vagy régimódi lehet az nagyon téved, mert ma már rengeteg olyan dekorelem és mintázott változat létezik belőlük, amely a modern szaniterek között is rendkívül jól mutat. A hagyományos darabokon túl, patchwork, de akár arany vagy ezüst színű lapok is léteznek.

Ha úgy döntünk, hogy kipróbáljuk a metro csempét, akkor a fugákat 2-3mm vastagra érdemes hagyni és színűkben olyat választani, ami a kár ki is hangsúlyozza a plasztikusságukat.

A járólapok vonatkozásában jól megy hozzájuk a fahatású kerámia burkolat vagy a cementlap is.

Bárhogyan is, de metrocsempe mindenképpen egy vidám, ugyanakkor retro hangulatú helyiségeket eredményez.

Bemutatótermünkben többet is be tudunk mutatni.

Forrás: www.atrium-burkolat.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://waterform.blog.hu/api/trackback/id/tr9412433807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása